Tålamod och väntan

För några dagar sedan kom vintern med snö och kyla till mellersta Sverige
där jag håller till. 
Detta sammanföll självklart med några dagar som jag hade bokat in för en sittning i ett gömsle som en vän har för att fotografera främst rovfåglar. 

Kyla och snö är bra egenskaper för denna typen av fotografering då sämre väder lättare gör att rovfåglarna vill ha tillgång till mat och att den är lätt att hitta för dem gör det enklare, vilket det är vid ett gömsle med matning.

DAG 1
 

Första dagen så hände det nästan inget på hela dagen förutom att en skata och ett par Nötskrikor kom en kort stund. En Ormvråk var framme och satt i träden mitt på dagen, knappt synligt.

Utsikt från gömsle
Utsikt från gömsle

Kan du se Ormvråken i trädet?

Men den ville inte komma närmare och sedan blev den skrämd av en bil och försvann. Så lagom till att det börjat skymma och jag bestämt mig för att packa ihop grejerna så ser jag en rörelse framför gömslet och där var det helt plötsligt en Duvhök som dök upp från ingenstans.

En kort tid så stannade den till på en av grenarna för att strax där efter flyga in i skogen och försvinna.
Jag tittade upp från kameran för att se vart den tog vägen och då kommer det en Ormvråk utflygande från skogen där Duvhöken flög in och sätter sig på pinnen.

Så efter nästan 8 timmars väntan så fick jag lite utdelning och fick se två olika rovfåglar på samma gång vilket var kul. Detta gjorde att förhoppningarna på dag 2 i gömslet ökade.

DAG 2

Vaknade till ett ymnigt snöfall som sedan höll på under hela dagen och täckte in allt i ett lager med pudersnö.

Inga rovfåglar visade sig på hela dagen och den enda fågel som tittade fram var en skata i det ymniga snöfallet.

Inte helt lätt att återge en svart och vit fågel i en "snöstorm"

Så sammanfattningsvis blev det träning på väntan och tålamod och lite fåglar. Men så är det att fotografera djur och det är väl en del av tjusningen som gör att man håller på...för som någon sagt så är ens bästa bild den som man ännu inte fotograferat.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln