Två dagar i Hjälstaviken

För några veckor sedan så var jag två dagar i Hjälstavikens naturreservat för att försöka att fotografera fåglar och främst då Skäggmes och Blåhake som jag hade fått information om att de fanns där då.

Skäggmesarna hittade jag båda dagarna men det var riktigt svårt att fånga dem på bild när de for runt bland vassen. De var inte stilla någon lång stund och hela tiden var det flera vasstrån ivägen som gjorde att det blev svårt att pricka in fokusen. Dag ett blev det nog flera s.k "suddmesar" istället för Skäggmesar som fastnade på bild ;)

Dag två var jag på plats tidigare på morgonen när dimman låg tät över området. Jag fick då syn på Skäggmesarna på spängerna som leder ut i vassen. Det var lite ruggigt väder så de var som små fjäderbollar vilket syns på bilderna. Lite annorlunda bilder blev det men jag gillar dem.

Blåhaken såg jag aldrig till tyvärr. Lite andra fåglar fastnade också på bild.

Jag passade även på att testa att fotografera med ett Nikkor 600 mm objektiv på ett Nikon D4 hus. Inte helt lätt att få till det med det långa objektivet. Kräver bra utrustning för att få stabilt och mycket träning. Skäggmesarna är fotograferad med denna utrustning.

 
Skäggmesen gillar Kaveldunens frön.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln