I morse såg jag...

 

... 6 st rävar, 5 st vildsvin, 2 st rådjur, 2 st Havsörnar, 5 st tranor, några vadarfåglar och många harar men nästan inga av dem ville vara med på bild.
Det hela började med att jag åkte iväg med bilen vid 4 -tiden i morse för att åka till ett ställe och försöka fota lite vadarfåglar mm. Under min färd så såg jag 5 st rävar, 1 st rådjur och en massa harar på olika fält samt 5 st tranor. Gjorde några försök med att fota djuren från bilen men de var skygga och försvann iväg illa kvickt så att det blev ett för långt avstånd för att bli bra på bild.
De enda som fastnade någorlunda var dessa två tranor.....

 

Väl framme på plats så svischade det förbi en Havsörn precis framför bilen, stor och mäktig fågel. Som du säkert förstår vid det här laget så kom inte den med på bild heller.
Väl ute ur bilden på väg fram mot strandängen som jag hade som mål för morgonen så var det ett rådjur som studsade iväg framför mig i den täta skogen. Ingen bild på den heller.

En bild inifrån dagens gömsle.

På plats och såg en Rödbena och Drillsnäppor. Havsörnen svävade förbi på hög höjd följd av irriterade måsar. Men ingen av dem ville komma inom lämpligt fotoavstånd så inga bilder där heller.

Helt plötsligt så ser jag att det är något som rör sig till höger om mig ca 15 meter bort. Jag vrider på huvudet och får se ca 5 st Vildsvin som springer förbi och försvinner bort bakom buskar. Självklart så fanns det ingen chans att hinna få runt kameran som satt fast på stativet lågt nere mot marken inriktat mot vattenbrynet.
Strax där efter när jag låg och spanade efter fåglar så började det att plinga och låta konstigt bakom buskarna som jag låg vid. Jag tittade upp och stod helt plötsligt öga mot öga med denna....
 

Muuuuu!

Det var absolut ingen vadarfågel utan någon form av nyfiken ungtjur som säkert undrade vad jag var för en filur som låg i deras mat och rullade runt. Det kom flera nyfikna och ville kolla in mig så det kändes som att det var dags att börja dra sig ur till lämpligt avstånd.

Kan detta vara en av dem från Bregottfabriken som är på semester tro?

 

På vägen tillbaka mot bilen så fångade jag i alla fall en Sädesärla på bild, alltid något :)

Längs vägen hem så observerade jag så den 6:e räven med ett byte i munnen. Men den måste varit kompis med de andra rävarna för inte heller denna ville medverka på bild utan smög iväg in bland buskarna.

Så sammantaget blev det en fin morgon med många djurobservationer om än inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men kul att få se en hel familj Vildsvin. Kanske kan de fastna på bild vid ett annat tillfälle nu när jag vet att de finns i detta område. 

Om du aldrig klivit upp tidigt, riktigt tidigt och gått ut i naturen när den vaknar upp så har du missat något fantastiskt. Passa på och testa det en dag nu under sommaren när det är ljust och varmt ute..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln