Skäggdopping med ungar

Helgens fotografering inriktad på att se om det hade börjat komma lite fågelungar ute i markerna och främst då hos sjöfåglarna.

Första familjen som jag hittade på var Skäggdoppingen som hade fått två stycken ungar. Fast först när jag såg den vuxna Skäggdoppingen så såg jag inga ungar. Men efter att ha satt mig ner och riktat in kameran så upptäckte jag något på fågelns rygg som rörde sig.....och där var de, först en och sedan två som tittade fram bland mammans trygga fjädrar.

Ungarna är väl inte de sötaste bland fågelungar med sitt speciella mönster och utseende. Men jag gissar att det fyller en funktion fram tills de blir stora och vackra. Lite som den fula ankungen ;)

Det gäller att inte vara rädd för vatten när mamma helt plötsligt reser sig och flaxar med vingarna. Fick en liten känsla av att hon gjorde sitt bästa för att få ungarna att vara i vattnet så mycket som möjligt.

Familjelycka!

Fler bilder på Skäggdopping  kan ses i Galleriet inom kort...
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln