Norra Malma Naturreservat

Norra Malma naturreservat ligger vid sjön Erken, nära Svanberga norr om Norrtälje. Reservatet är en stor ekhage som rymmer ett av länets största bestånd av grovstammiga ekar. Här finns också ett stort gravfält från järnåldern.

Vi var ett gäng likasinnade fotografer som hade bestämt träff vid Norra Malma i lördags för att börja eftermiddagen med att fotografera naturen och främst de stora ekarna i hagen.

Vädret var både bra och dåligt. Regnet hängde i luften vilket inte är helt optimalt i fotosammanhang då grejerna blir blöta och risken för vattendroppar på linsen finns. Men det som var bra var att det inte var en massa sol som skapade hårda skuggor. Så sammantaget var vi överens om att det var ett helt ok fotoväder för denna typ av natur och landskapsfotografering.

 

I hagen så fanns det får som hjälpte till med att hålla växtligheten på en lagom nivå så att inte området skulle gro igen. De såg välmående ut och uppgiften att "klippa" gräset fixade de med beröm godkänt.

Detta är en plats som kommer att besökas igen när träden och övriga växter har börjat grönska och blomma ut ordentligt. Efter några timmar i ekbacken så fortsatte resan mot Grisslehamn för andra typer av landskapsfotografering som du kan läsa och se bilder ifrån i ett annat inlägg här ovan.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln