Fotogömsle

FOTOGÖMSLE   
Det blev lite olika typer av fotografering i påskhelgen. Provade ett nytt gömsle bestående av en "campingstol" med ett överdrag som är monterat i stolen.
Man fäller upp det över sig när man har satt sig och då ser det ut som på bilden. Det har två olika stora öppningar framåt samt ett öppningsbart fönster på varje sida. Det finns plats för ett stativ med monterad kamera på inne i gömslet.

Jag har bara hunnit med att testa det i trädgården vid fotografering av småfåglar. Där fungerade det mycket bra, kunde sitta ett par meter ifrån fåglarna utan problem. Det som kan vara en nackdel är att tyget är ganska blankt och reflekterar en hel del. Men man kan tex lägga ett kamouflagenät över så dämpas nog det blanka lite.
Det finns flera olika fabrikat och varierande priser på liknande gömslen. Mitt kommer från Jula och kostade 699 kr.

Exempel på fåglar fotograferade från gömslet: Blåmes (bild 1-4) & Talgoxe (bild 1-2)

Etiketter: foto fotoutrustning.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln