World Photography Day!

 Idag firar vi World Photography Day
Den tillägnas alla fotografer som älskar foto och fotografering.


Att just 19 augusti blivit dagen då vi firar World photography day  beror tydligen på att den franska vetenskapsakademin vid en högtidlig ceremoni skänkte Niépces och Louis Daguerres uppfinning - daguerrotypi - fri att användas av alla människor detta datum 1839.
Daguerreotypi är en tidig fotoprocess där bilden formas i amalgam på en tunn silverplåt som valsats ihop med ett tjockare kopparunderlag. Niépces första foto producerat 1826 tog 8 timmar att exponera och är ett av de älst bevarade fotografierna. (Info från Fotografiska) 

Man kan lugnt säga att utvecklingen inom fotograferandet har blivit mycket  enklare och snabbare med tiden när man hör hur det var i begynnelsen. Det krävdes verkligen intresse och tålamod att vänta i 8 timmar på att exponeringen skulle bli klar och sedan tillkom den långa framkallningsprocessen mm innan det fanns något att visa upp.

Så ett STORT Grattis till er alla som gillar foto och fotografering i någon form.
 

Etiketter: foto fotografer

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln