Fotoresa till Koster

Ett antal nya bilder och bildspel har idag lagts in i Galleriet. Bilderna kommer från förra veckans fotoresa till Kosterhavet med kamrater från NikonForum under Kristihimmelsfärdshelgen 9-12/5.

 

Vi samlades i Strömstad och sedan åkte vi ut med två båtar till Syd Koster. Där började fredagskvällen med samkväm i fiskarnas redskapsbod med nyfångade kräftor och räkor som avnjöts i goda vänners lag. Sedan lite kvällsfoto när solen var på väg ner.

 

Lördagen så åkte vi ut med båtarna till Ramsö och Ursholmen där vi vandrade runt och fotograferade. På Ursholmen fick vi även möjlighet att besöka fyren och få en fin utsikt över Kosterhavet.

 

Söndagen bjöd på sämre väder och ett väldigt blåsigt hav så planerna ändrades och istället för att åka iväg så besöktes det nybyggda Naturum som finns på Syd Koster. Mycket intressant. Sedan var det dags för hemfärd.

 

Detta var den andra resan till Kosterhavet (förra gjordes 2011). Denna gång fick vi helt annat väder än första gången. Nu hade vi mulet, dimmigt, regnigt och blåsigt om vart annat. Ett mjukare och jämnare ljus sett ur en fotografs synvinkel. Det är dock alltid svårt att fotografera ute på havet då bilderna lätt blir disiga.

 

Sammantaget så blev det en bra resa och ett antal nya bilder varav en del kan ses på följande sidor i Galleriet:

 

Natur & Landskap

Fåglar/ Tärnor

Fåglar / Svanar

Bildspel Koster

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln